Bæredygtige solbriller af genbrugsplast

Er de købet værd?

Skal du have et par nye solbriller, og har du overvejet at købe nogle i genbrugsplast, så kan tage et grønnere valg? Så kan du lige her blive meget klogere på netop bæredygtige solbriller i genbrugsplast. For noget, du måske har gået og tænkt over, er, om det nu også gør en forskel at købe sådanne solbriller i stedet for almindelige solbriller?
Det er noget, vi dykker ned i her i indlægget, så læs med og find ud af, om bæredygtige solbriller af genbrugsplast er det rette valg for dig..

Skal jeg gå på kompromis med designet?

Et af de brands, der laver bæredygtige solbriller af genbrugsplast, er ECO Shades. Det er et brand, der ønsker at skabe en cirkulær tilgang til mode, hvor bæredygtighed kommer mere i fokus. Alle solbrillerne fra brandet er derfor også lavet i 100% genanvendelige materialer, og solbrillerne egner sig således også til dig, der ønsker at være mere grøn i din hverdag. Og bare, fordi du vælger at købe bæredygtige solbriller, betyder det ikke, at du skal gå på kompromis med designet. Du kan nemlig sagtens få nogle super fede solbriller, der samtidig er grønne og lavet på en bæredygtig måde.

Solbriller lavet af genanvendte plastikflasker

Og nu undrer du dig måske over, hvordan solbrillerne egentlig bliver lavet af genbrugsplast? Og det fortæller vi dig lige her. Solbrillerne bliver nemlig lavet af genanvende plastikflasker, som der bliver samlet op fra forskellige steder på kloden. Og som om, at det ikke var nok, så bliver der faktisk også reddet en baby havskildpadde for hver solbrille, der bliver solgt og der bliver doneret et fast beløb til Platic Change, som er en dansk miljøorganisation. Der er altså mange gode grunde til at købe et par bæredygtige solbriller fra ECO Shades,
idet du giver kloden en hjælpende hånd på mange forskellige måder.

Hvorstor en forskel gør mit grønne valg?

Og nu til den del, du nok har ventet på: gør jeg nogen forskel for miljøet, ved at købe bæredygtige solbriller? Og ja, det gør du. Man kan ofte ikke sige noget om den konkrete case, men helt generelt kan man sige, at der til ét par solbriller bruges ca. 4 kg. genanvendt plastik. Og det vil jo sige, at det er 4 kg. plastik, som ender som solbriller i stedet for at ende i havet som affald. Og alt efter, hvor mange solbriller der således bliver solgt, kan det hurtigt komme til at svare til rigtig mange kg. plastik. Det betyder naturligvis også, at du indirekte hjælper udsatte havdyr som fx havskildpadden, der ofte bliver viklet ind i alt den plastik, der flyder rundt i havene.

Fra 4 kg plastik til 20 millioner kg plastik

Det at producere bæredygtige solbriller er altså ikke blot noget, som producenterne vælger at gøre for sjov. De kan se, at det virker. Og tænk, hvis alle på hele jorden valgte at købe solbriller af genbrugsplast, så ville vi hurtigt kunne samle en enorm mængde af plastik ind, idet der jo går 4 kg. plastik til ét par solbriller. Se for eksempel, hvis bare alle danskere valgte at købe disse solbriller.

Statistikkerne fra 2020 angiver, at der bor 5,831 millioner af mennesker i Danmark. Køber de hver et par solbriller, hvortil der går 4 kg. plastik, vil vi have indsamlet lige knap 20 millioner kg. plastik – og det er altså ikke så lidt.

Se kollektion

Industrial pollution and the discarding of plastic waste must be tackled for the sake of all life in the ocean.”

David Attenborough - Natural historian