Blue Light Briller vs. Night Mode

Alle har efterhånden hørt, at for meget blåt lys kan være skadeligt for helbredet. At bruge store dele af dagen og natten foran en skærm, kan forårsage symptomer på øjenbelastning, hovedpine, trætte/tørre øjne og endda søvnløse nætter.

I øjeblikket er de to mest almindelige måder at bekæmpe blåt lys ved enten at bruge blue light briller eller bruge nattilstand på din telefon. I denne artikel nedbryder vi forskellene mellem de to for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken mulighed der er bedst for dig.

Hvad er nattilstand?

Nattilstand eller nightmode er en funktion på din mobiltelefon, der reducerer mængden af ​​blåt lys, din enhed udsender. Da bekymringen omkring blåt lys fortsat stiger, begynder mange bærbare computere nu også at tilbyde nattilstandsfunktionen.

Nattilstand kan slås til og fra manuelt i henhold til dine præferencer, eller den kan indstilles til at tænde automatisk i de naturlige tider, hvor solen går ned og stiger på din placering. Når nattilstanden tændes, justerer den farverne på din skærm til varmere toner, og reducerer derfor mængden af ​​blåt lys fra din skærm.

Selvom nattilstand virker som en fantastisk og nem måde at justere mængden af ​​blåt lys, du udsættes for, er der stadig ingen afgørende beviser for, hvor meget blåt lys, der rent faktisk filtreres fra. Selvom brug af nattetilstand på dine enheder absolut er et skridt i den rigtige retning, er det stadig en stærk anbefaling med yderligere beskyttelse.

Hvad er blue light briller?

Blue light briller er briller, der indeholder specielle linser fremstillet med eller belagt med materialer, der filtrerer skadeligt blåt violet lys fra. Disse typer linser er i stand til, med succes, at blokere det blå lys der udsendes fra digitale enheder, samtidig med at de beskytter dine øjne mod blænding og UV-stråler.

Efterhånden som folk bruger mere og mere tid foran skærme, vælger mange mennesker at investere i et par blue light briller for at beskytte deres øjne mod overeksponering af det blåt lys.

Blue light briller er lette at have på og kan nemt integreres i din hverdag. Man tager bare blue light brillerne på og bruger dem hele dagen. Mange tror at det kun er når man sidder foran skærmen, at man bliver eksponeret for det blå lys, men du bliver faktisk udsat for det mange andre steder også. Der kommer f.eks. også blåt lys ud af lamper, LED pærer, gadelamper, fluorescerende lys, og meget mere.

Uanset om du ser på en skærm eller ej, kan blue light briller hjælpe dig med at beskytte dine øjne mod overeksponering for blåt lys.