NoBlue Briller vs. Night Mode

Alle har efterhånden hørt, at for meget blåt lys kan være skadeligt for helbredet. At bruge store dele af dagen og natten foran en skærm, kan forårsage symptomer på øjenbelastning, hovedpine, trætte/tørre øjne og endda søvnløse nætter.

I øjeblikket er de to mest almindelige måder at bekæmpe blåt lys ved enten at bruge NoBlue briller eller bruge nattilstand på din telefon. I denne artikel nedbryder vi forskellene mellem de to for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken mulighed der er bedst for dig.

Hvad er nattilstand?

Nattilstand eller nightmode er en funktion på din mobiltelefon, der reducerer mængden af ​​blåt lys, din enhed udsender. Da bekymringen omkring blåt lys fortsat stiger, begynder mange bærbare computere nu også at tilbyde nattilstandsfunktionen.

Nattilstand kan slås til og fra manuelt i henhold til dine præferencer, eller den kan indstilles til at tænde automatisk i de naturlige tider, hvor solen går ned og stiger på din placering. Når nattilstanden tændes, justerer den farverne på din skærm til varmere toner, og reducerer derfor mængden af ​​blåt lys fra din skærm.

Selvom nattilstand virker som en fantastisk og nem måde at justere mængden af ​​blåt lys, du udsættes for, er der stadig ingen afgørende beviser for, hvor meget blåt lys, der rent faktisk filtreres fra. Selvom brug af nattetilstand på dine enheder absolut er et skridt i den rigtige retning, er det stadig en stærk anbefaling med yderligere beskyttelse.

Hvad er NoBlue briller?

NoBlue briller er briller, der er bygget med specielle linser fremstillet med med materialer, der filtrerer skadeligt blåt violet lys fra. Denne type linse er i stand til, med succes, at blokere det blå lys der udsendes fra digitale enheder, samtidig med at de beskytter dine øjne mod blænding og UV-stråler.

Efterhånden som folk bruger mere og mere tid foran skærme, vælger mange mennesker at investere i et par blue light briller for at beskytte deres øjne mod overeksponering af det blåt lys.

NoBlue briller er lette at have på og kan nemt integreres i din hverdag. Man tager bare brillerne på og bruger dem hele dagen. Mange tror at det kun er når man sidder foran skærmen, at man bliver eksponeret for det blå lys, men du bliver faktisk udsat for det mange andre steder også. Der kommer f.eks. også blåt lys ud af lamper, LED pærer, gadelamper, fluorescerende lys, og meget mere.

Er nightmode det samme som NoBlue briller?

Kort sagt, nightmode og NoBlue briller er ikke det samme.

Nightmode er en fantastisk funktion at bruge, mens du er på computeren eller telefonen. Resultatet er dog ikke helt det samme som hvis du bærer NoBlue briller. I stedet for rent faktisk at filtrere skadelige blå lysstråler ud, giver nightmode brugerne ravfarvet syn. Når du slår nightmode til, vil du bemærke, at farverne på din digitale enhed får en mere gul nuance.

På den anden side giver NoBlue brillerne meget mere kvalitetsbeskyttelse mod blåt violet lys. Dette skyldes de speciallavede linser og de materialer der bruges til at fremstille dem. Linserne blokerer op til 90% af lyset og er derfor med til at beskytte øjnene og synet mod bivirkninger af blåt lys.

Glassene bør ikke filtrere 100% af det blå lys ud, da blåt lys er nødvendigt for vores kroppe at genkende, for hvornår de skal begynde at producere melatonin (hormonet der får os til at føle os trætte).

Skal du bruge nightmode?

Hvis du har NoBlue briller på hele dagen, er nightmode ikke nødvendig. Men hvis du ikke bruger NoBlue briller briller, så kan nightmode være et godt alternativ. Det er vigtigt at pointere, at nightmode ikke vil have den samme effekt som NoBlue brillerne har.

Nightmode er selvfølgelig langt bedre end slet ikke at bruge nogen beskyttelse, men fordi det kun kan bruges på en bestemt enhed, kan den ikke beskytte øjnene mod andre kilder til skadeligt blåt violet lys. Af denne grund anbefaler vi altid at bære NoBlue briller.

Vores team her hos FashionZone mener, at du har ret til en god nats søvn. Derfor tilbyder vi flotte letvægtsstel med NoBlue’s blokerings teknologi, der giver uovertruffen bærekomfort og optimal beskyttelse mod blåt lys.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os - email os på support@fashionzone.dk!