Jonas sidder og fortæller lidt om konceptet omkring vores populære blue light briller og om hvilken effekt de kan have på dit helbred generelt og hvordan de kan skåne dit syn for øjenbelastning og synsskader.

Du synes med garanti, at det lyder underligt, at et par briller ville kunne forbedre din søvn, ved at reducere din udsættelse for unødvendig Blåt Lys. Men fakta er fakta, og det er klinisk bevist, at det forbedrer din søvn, og beskytter dine øjne. Ligesom solcreme beskytter din krop imod solen, så beskytter Blue Light Briller mod unødvendig stråling af Blåt Lys, som kan være skadende for dit syn og dit helbred.

Den enkle forklaring
I løbet af dagen udsættes vi for en masse blue light uden at lægge mærke til det. Dette påvirker vores melatonin produktion, som er med til at regulere hvornår vi føler os trætte, og hvis man kontinuerligt udsættes for blue light hele dagen, så bliver dette forstyrret - hvilket kan føre til søvnbesvær, da kroppen også om aftenen udsættes for blue light og dermed ikke kan regulere hvornår vi skal føle os trætte og i nogle tilfælde tror det er morgen på grund af blue light fra diverse enheder.

Den tekniske forklaring

SCN, også kaldet den suprachiasmatiske kerne, er et center i hjernen der styrer alle de biokemiske processer der forløber sig i døgnets 24 timer. SCN består af en lang række nervecellelegemer i den forreste del af hypothalamus tæt på synsbanen. Her styres vores "indre ur" der kontrollerer vores søvnmønster, kropstemperatur og slutteligt vores behov for hvornår vi skal spise samt hvor meget.

Du udsættes for Blåt Lys alle steder
Blåt Lys, også kaldet Blue Light, findes ikke bare i solen, men også i alle vores digitale skærme. Derfor er det enormt vigtigt, at vi husker at beskytte os når vi sidder foran de skærmene. Det er ligesom solcreme - bare til øjnene. Måden brillerne beskytter dine øjne på, er ved aktivt at filtrere det blå lys fra. Dette betyder at du reducerer de sundhedsmæssige konsekvenser betydeligt.

Sådan fungerer vores NoBlue Briller
Måden vores glas fungerer på, er ved at afvise det unaturlige blålige skær fra blandt andet computerskærme, telefoner, tablets mm. I modsætning til mange andre Blue Light Briller, oplever du næsten ingen farveændring når du bruger brillerne.

Derfor bør du overveje vores briller
Danskerne bruger i gennemsnit mere end 7 timer foran skærmen. Og ja - ligemeget om det er små eller store skærme, så indeholder de alle sammen Blue Light / Blåt Lys. For at sætte det hele lidt i perspektiv kan man sammenligne det med at tage en tur til Afrika uden solcreme. Det er dybt uforsvarligt da det skader ens hud, og i sidste ende kan føre til hudkræft. Det er lidt det samme med Blue Light. Vi udsættes for en masse stråling i løbet af dagen som vi kan beskytte os imod, ligesom vi bruger solcreme mod solen når vi er i Afrika, skal vi også bruge Blue Light Briller når vi sidder foran en af vores mange små eller store skærme.