Hvad er blåt lys?

Du synes med garanti, at det lyder underligt, at et par briller ville kunne forbedre din søvn, ved at reducere din udsættelse for unødvendig Blue Light. Men fakta er fakta, og det er klinisk bevist, at det forbedrer din søvn, og beskytter din øjne. Ligesom solcreme beskytter din krop imod solen! Så beskytter Blue Light Briller mod unødvendig stråling af blue light, som kan være dybt skadende for dig. 
Den enkle forklaring

I løbet af dagen udsættes vi for en masse blue light uden at lægge mærke til det. Dette påvirker vores melatonin produktion, som er med til at regulere hvornår vi føler os trætte, og hvis man kontinuerligt udsættes for blue light hele dagen, så bliver dette forstyrret - hvilket kan føre til søvnbesvær, da kroppen også om aftenen udsættes for blue light og dermed ikke kan regulere hvornår vi skal føle os trætte og i nogle tilfælde tror det er morgen på grund af blue light fra diverse enheder.


Den tekniske forklaring

SCN også kaldet den suprachiasmatiske kerne er et center i hjernen der styrer alle de biokemiske processer der forløber sig i døgnets 24 timer. SCN består af en lang række nervecellelegemer i den forreste del af hypothalamus tæt på synsbanen. Her styres vores klokke gen der kontrollerer vores søvnmønster, kropstemperatur og slutteligt vores behov får hvornår vi skal spise samt hvor meget.


Du udsættes for Blue Light alle steder

Blue Light findes ikke bare i solen, men også i alle digitale skærme, da dette er langt billigere for computer producenterne. Derfor er det enormt vigtigt, at vi husker at beskytte os når vi sidder foran de digitale skærme. Det er ligesom solcreme - bare til øjnene. Måden brillerne beskytter dine øjne på, er ved aktivt at filtrere det skadelige blå lys fra. Dette betyder at du reducerer de sundhedsmæssige konsekvenser betydeligt.


Sådan fungerer vores NoBlue Briller

Måden vores glas fungerer på, er ved at afvise det unaturlige blålige skær fra blandt andet computerskærme, telefoner, tablets mm. I modsætning til mange andre skærmbriller, oplever du næsten ingen farveændring når du bruger brillerne. Derudover oplever du heller ikke den samme effekt som du er vant til på din smartphone og computer når “natte tilstand” aktiveres, altså dette gullige skær. 


Derfor bør du overveje Blue Light Briller

Vi bruger alle en masse tid foran vores skærme, hvad end de er små eller store - ja, så indeholder de alle sammen Blue Light. For at sætte det hele lidt i perspektiv kan man sammenligne det lidt med at tage en tur til Afrika uden solcreme. Det er dybt uforsvarligt da de skader ens hud, og i sidste ende kan føre til hudkræft. Det er lidt det samme med Blue Light. Vi udsættes for en masse stråling som vi kan beskytte os imod, ligesom vi bruger solcreme mod solen når vi er i Afrika, skal vi også bruge Blue Light Briller når vi sidder foran en af vores mange små eller store skærme.

SE UDVALG AF BLUE LIGHT BRILLER