Hvordan Blue Light Briller Kan Forbedre Din Søvnkvalitet

Hvis du har svært ved at falde i søvn eller svært ved at holde en dyb nattesøvn, bør du måske overveje om blåt lys kunne have en indvirkning på din søvnkvalitet. Blåt lys, som er en type højenergisk synligt lys, udsendes fra skærme som smartphones, bærbare computere og fjernsyn. Mens blåt lys kan være gavnligt i løbet af dagen (det kan forbedre årvågenhed og produktivitet), kan udsættelse for blåt lys om natten, forstyrre kroppens naturlige søvnmønstre og føre til søvnløshed eller andre søvnforstyrrelser.

En måde at bekæmpe bivirkningerne af blåt lys, er ved at bære en blue light brille. Disse briller har linser, der aktivt filtrerer det blå lys fra, så du kan fortsætte med at bruge dine skærme om aftenen, uden at forstyrre din søvn.

Hvordan virker blue light brillerne, så de kan forbedre søvnkvaliteten?

Nøglen til det, ligger i brillernes evne til at regulere melatoninproduktionen. Melatonin er et hormon, der hjælper med at regulere din døgnrytme. Når det er mørkt, producerer din krop naturligt mere melatonin, hvilket får dig til at føle dig træt og klar til at sove. Når det er lyst, producerer din krop mindre melatonin, hvilket hjælper dig med at føle dig vågen og opmærksom.

Eksponering for blåt lys om natten kan reducere produktionen af melatonin, hvilket gør det sværere for dig at falde i søvn. Ved at bruge blue light briller, kan du reducere din eksponering for blåt lys og give din krop mulighed for at producere mere melatonin, hvilket fører til bedre søvn.

Ud over at hjælpe med at regulere melatoninproduktionen, kan blue light briller også mindske symptomerne på digital øjenbelastning. Hvis du bruger meget tid på at se på skærme, kan du opleve øjentræthed, tørre øjne og hovedpine. Blue light briller kan hjælpe med at reducere disse symptomer ved at blokere for de skadelige blå lysbølger og reducere genskin.

Men hvordan ved du, om blue light briller er det rigtige for dig?

Hvis du har problemer med at falde i søvn eller svært ved at holde en dyb nattesøvn, og du bruger skærme inden sengetid, kan en blue light brille være værd at prøve. Nogle mennesker finder ud af, at det hjælper dem med at falde lettere i søvn, hvis de bærer blue light briller et par timer før sengetid, mens andre foretrækker at bære dem hele dagen for at reducere deres samlede eksponering for blåt lys.


Hvis du er interesseret i at prøve blue light briller som et forsøg på at forbedre din søvnkvalitet, er der et par ting, du skal overveje. For det første skal du vælge et par, der passer godt og er behageligt at have på. Du skal også overveje linsernes farve og eventuelle ekstra funktioner, f.eks. antireflekterende belægninger.

Der findes flere forskellige typer blue light briller, som hver har deres egne funktioner og fordele. Nogle af dem er designet specielt til brug om natten, med linser, der blokerer en højere procentdel af blåt lys for at hjælpe dig med at falde lettere i søvn. Andre er designet til brug om dagen med linser, der blokerer en lavere procentdel af det blå lys for at give mulighed for normal farveopfattelse og synsstyrke.

Det er vigtigt at bemærke, at blue light briller ikke er et universalmiddel mod søvnproblemer. Hvis du oplever vedvarende søvnproblemer, er det vigtigt at rådføre dig med en sundhedsperson for at finde frem til den underliggende årsag og den rette behandling. Men for de fleste mennesker, kan brillerne være en enkel og effektiv måde at forbedre søvnkvaliteten på og reducere de negative virkninger af blåt lys på kroppen.

Vi kan derfor konkludere at blue light briller kan være et nyttigt redskab til at forbedre søvnkvaliteten, ved at regulere melatoninproduktionen og reducere symptomerne på digital øjenbelastning. Hvis du er en person, der kæmper med søvn eller bruger meget tid på at se på skærme, bør du overveje at give vores blue light briller en chance. Med det rigtige par briller og en smule eksperimentering, kan du måske opdage, at brillerne er en enkel og effektiv måde at forbedre din søvnkvalitet og dit generelle helbred på. Du skal blot sørge for at vælge et par, der passer godt, er behageligt at have på og opfylder dine specifikke behov (f.eks. blokerer en højere procentdel af blåt lys til brug om natten eller en lavere procentdel til brug om dagen). Hos FashionZone har vi et stort udvalg af kvalitets blue light briller, så derfor er vi helt sikre på at vi har et design du kan lide. Tøv endelig ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål!